"Visa pasaules nauda"

Kā parasti, vislabākās lietas izdodas piedzīvot, tās negaidot. Uz šo filmu devos bez īpašām ekspektācijām - labākajā gadījumā cerēju uz normālu izklaidi, jo bija kaut kā "jānosit" pāris stundas Rīgas centrā. Tas beidzās ar atziņu, ka redzēts viens no spēcīgākajiem pēdējā laika kino mākslas darbiem.

Uz patiesiem notikumiem balstītā "Visa pasaules nauda" nav tikai kvalitatīva spriedzes filma. Tā ir arī dziļi cilvēciska drāma, kas parāda, kur noved pārlieka apsēstība (šajā gadījumā - pat ne tik ļoti apsēstība ar naudu kā patoloģiska vēlme vienmēr un visur gūt virsroku, apvedot ap stūri visus pārējos). Filmas galvenais tēls, manuprāt, ir naftas magnāts, 70-tajos gados bagātākais cilvēks pasaulē Žans Pols Getijs, kurš ilgi atsakās maksāt izpirkuma naudu par nolaupīto mazdēlu. Ātra faktu pārbaude apliecina, ka filmas autori pamatā pieturējušies pie reālajiem notikumiem, un, lai arī dažas lietas mazliet atšķiras, būtību tas nemaina.

Filmā ir daudz vizuāli iespaidīgu, simbolisku un emocionāli iedarbīgu kadru, lieliska aktierspēle, psiholoģiska spriedze no sākuma līdz beigām. Punktu uz i vēl uzliek izcilais muzikālais pavadījums beigu titriem. Tiešām vērts noskatīties!

Iznākšanas gads: 2017
Žanrs: Dokudrāma, Spriedzes filma
Share on Google Plus

Literino - portāls par jaunumiem un atklājumiem kino, literatūras, mūzikas un teātra mākslas jomā
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru