"Melu sindikāts" - trilleris, kas atmasko globālās politikas netīrās aizkulises


Pagājušā gada nogalē Latvijas grāmatu veikalu plauktos nonāca jauns pašmāju autora spriedzes romāns, kurā, par pamatu ņemot aktuālos procesus pasaulē, iztēlota Latvijas nākotne pēc 20 gadiem, 2034. gadā - Ikara Piebalga trilleris "Melu sindikāts".

Romāna sižets veltīts versijai, kas ar mūsu valsti notiktu tad, ja Latvija uzietu apjomīgus "melnā zelta" - naftas - krājumus (Baltijas jūrā Latvijas ūdeņos nafta patiešām ir, taču pagaidām nav atklātas tik lielas iegulas, lai atmaksātos to iegūt). Turklāt Latvijas valdība nevis atdāvātu to ārvalstu korporācijām, bet gan censtos maksimāli izmantot savas tautas un valsts labklājības celšanai...

Pēc milzīgu naftas krājumu atrašanas Latvija 2034. gadā ir kļuvusi par bagātu labklājības valsti, taču mūsu valsts patstāvība nav pa prātam ne draudīgajam Austrumu kaimiņam, ne Rietumu politiskajai elitei un globālajām korporācijām. Latvijas vienīgā cerība netikt samaltai starp diviem dzirnakmeņiem ir kāda godprātīga amerikāņu žurnālista un vietējo drošības iestāžu precīza rīcība.

Ģeopolitisks trilleris ar sci-fi elementiem ir nebijuša žanra parādīšanās Latvijas literatūrā. "Melu sindikāts" ir grāmata, kas ne tikai izklaidē, ļaujot sekot līdzi spriedzes piesātinātiem notikumiem, bet arī aicina ar atvērtu prātu un dzelžainu loģiku izvērtēt pasaulē pašlaik notiekošos un jaunāko laiku vēsturē novērotos procesus.

Romāna galvenajam varonim, amerikāņu žurnālistam Trevoram Latvijā jāšķetina ne tikai politiskā saspīlējuma mudžeklis, kurā reizēm šķiet neiespējami saprast, kas ir patiesība un kas – meli, bet arī personīgās dzīves drāma, kas jāmaksā par kādu jaunībā pieļautu neapdomību. Sižetu papildina detalizēti un ticami tehnoloģiju apraksti tuvākajai nākotnei, kad personālo datoru jau būs nomainījusi cita, krietni spējīgāka, bet līdz ar to – arī bīstamāka informācijas apstrādes ierīce.

Fragmenti no recenzijām:

Dace Rukšāne, "Sestdiena", 18. decembris

"Tas nu ir noticis – Dace lasa politisku trilleri un ik pa brīdim noliek grāmatu malā, lai vairākas reizes dziļi ieelpotu, izelpotu, jo vajag nomierināties, apdomāt – citādi izrautu šo romānu vienā paņēmienā, rokām trīcot un aizmirstot paēst. 

Lieliski aprakstīta vide, varoņu psiholoģiskie portreti, notikumu likumsakarības – patiešām perfekti. Tik ticami, ka nākas noticēt arī tehnoloģiju attīstības brīnumam infodēlim, laikam vienīgajam “nākotnes paredzējumam”, kas varētu šķist mazliet par daudz safantazēts. Nu jā – nekad nebūtu ticējusi, ka šāda veida literatūra var būt ne tikai izklaidējoša, bet arī domas rosinoša. Bravo autoram un “Atēnai”, kas viņu atrada!" 

Blogs "Par lietām, kas man liekas svarīgas", 4. decembris (https://uzhosnah.wordpress.com/2015/12/04/gramata-melu-sindikats/)

"Šo grāmatu vajadzētu izlasīt katram Latvijas iedzīvotājam, bet jo īpaši politiķiem. Un kas zin, varbūt kāds no viņiem sagribētu līdzināties Ritvaram Grodam :)

Es pilnīgi noteikti glabāšu šo grāmatu plauktā un pārlasīšu to ja ne ātrāk, tad noteikti 2034. gadā, un svinīgā kārtā (un varbūt pat vēlreiz ierakstīšu par to šajā blogā, ja uz viņš uz to brīdi vēl būs saglabājies, LOL. Un ja es arī pats būšu saglabājies, protams :D Domājams, ka TAD tā būs ne mazāk interesanta, kā bija šobrīd, 2015. gadā."

NOSKATIES GRĀMATAS VIDEO REKLĀMU:



Ar šī romāna iznākšanu "Atēnas" zīmols, kas priecē lasītājus ar kvalitatīvu literatūru jau kopš 1996. gada, atsācis savu darbību Latvijas grāmatu tirgū. "Melu sindikāts" pieejams "Valters un Rapa", "Jāņa Rozes" un "Globusa" grāmatnīcās.

Share on Google Plus

Literino - portāls par jaunumiem un atklājumiem kino, literatūras, mūzikas un teātra mākslas jomā
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru